SeniorWeb Leek

Veel foto's tegelijk versturen per e-mail

Velen die aan fotografie doen zullen al wel ontdekt hebben dat het versturen van veel foto's per e-mail niet zo maar gaat. Moderne digitale fotocamera's maken foto's met veel pixels (4000x3000 pixels is al heel gewoon) en dat leidt tot grote bestanden. Als U die vervolgens per e-mail aan familie of kennissen verstuurt, krijgt u soms een foutmelding van het mailsysteem. De mail kon niet verzonden worden, maar waarom is onduidelijk. Is de postbus van de ontvanger misschien te vol?

De reden is echter meestal dat uw Internet provider een limiet heeft gesteld aan de grootte van uw e-mail. En dat doen ze omdat elke e-mail door uw provider wordt gescand op virussen, een veiligheidsmaatregel dus. Hoe groter de e-mails, hoe meer tijd dat vraagt. En met de enorme hoeveelheden e-mails die een provider moet verwerken moet er dus wel een limiet op de grootte worden gezet.

Uit nood gaat men dan maar de foto's verkleinen of meerdere e-mails versturen. Er is echter een veel gemakkelijker methode. Zet uw foto's op Internet! Veel mensen schrikken daarvoor terug en denken dat dit moeilijk is, of dat iedereen op Internet die foto's dan kan bekijken (privacy aspect). Integendeel, het is niet moeilijk en privacy kunt U regelen door de foto's af te schermen, zodat alleen de gebruikers, die u toegang heeft verleend, ze kunnen zien.

 

Microsoft levert de dienst Skydrive, waarbij U gratis 25 GB opslagruimte op Internet krijgt. Naast foto's kunt U er ook andere soorten bestanden neerzetten. U hebt er wel een Windows Live ID toegangscode voor nodig, die U op dezelfde site kunt aanvragen.

In plaats van e-mail met foto's rond te sturen, stuurt U nu in het vervolg alleen de link naar uw Skydrive rond! Een andere gratis dienst die alleen voor foto's is bedoeld is bijv. picasaweb.google.nl. Hiervoor is een Google toegangscode nodig.

Zoek binnen onze site

KNMI-weerbericht

KNMI
  • VooruitzichtenDroog en temperaturen boven normaal, vanaf halverwege de week geleidelijk toenemende neerslagkansen.Uitgifte: 25/10/2014 17.38 uur LT

  • Van het westen uit enkele opklaringen. Zondag af en toe zon en meest droog. Uitgifte: 25/10/2014 17.38 uur LT

  • zaterdag 01 november tot en met zaterdag 08 novemberOvergang naar wisselvallig weer met temperaturen die uitkomen rond of iets onder normaal.Uitgifte: 25/10/2014 04.05 uur LT

qr-code_180.jpg