SeniorWeb Leek

Veel foto's tegelijk versturen per e-mail

Velen die aan fotografie doen zullen al wel ontdekt hebben dat het versturen van veel foto's per e-mail niet zo maar gaat. Moderne digitale fotocamera's maken foto's met veel pixels (4000x3000 pixels is al heel gewoon) en dat leidt tot grote bestanden. Als U die vervolgens per e-mail aan familie of kennissen verstuurt, krijgt u soms een foutmelding van het mailsysteem. De mail kon niet verzonden worden, maar waarom is onduidelijk. Is de postbus van de ontvanger misschien te vol?

De reden is echter meestal dat uw Internet provider een limiet heeft gesteld aan de grootte van uw e-mail. En dat doen ze omdat elke e-mail door uw provider wordt gescand op virussen, een veiligheidsmaatregel dus. Hoe groter de e-mails, hoe meer tijd dat vraagt. En met de enorme hoeveelheden e-mails die een provider moet verwerken moet er dus wel een limiet op de grootte worden gezet.

Uit nood gaat men dan maar de foto's verkleinen of meerdere e-mails versturen. Er is echter een veel gemakkelijker methode. Zet uw foto's op Internet! Veel mensen schrikken daarvoor terug en denken dat dit moeilijk is, of dat iedereen op Internet die foto's dan kan bekijken (privacy aspect). Integendeel, het is niet moeilijk en privacy kunt U regelen door de foto's af te schermen, zodat alleen de gebruikers, die u toegang heeft verleend, ze kunnen zien.

 

Microsoft levert de dienst Skydrive, waarbij U gratis 25 GB opslagruimte op Internet krijgt. Naast foto's kunt U er ook andere soorten bestanden neerzetten. U hebt er wel een Windows Live ID toegangscode voor nodig, die U op dezelfde site kunt aanvragen.

In plaats van e-mail met foto's rond te sturen, stuurt U nu in het vervolg alleen de link naar uw Skydrive rond! Een andere gratis dienst die alleen voor foto's is bedoeld is bijv. picasaweb.google.nl. Hiervoor is een Google toegangscode nodig.

Facebook Likebox SliderZoek binnen onze site

KNMI-weerbericht

KNMI
  • VooruitzichtenWisselvallig en temperaturen ruim boven het langjarig gemiddelde. Aanvankelijk veel wind.Uitgifte: 19/12/2014 06.58 uur LT

  • Veel wind en van tijd tot tijd regen. In de ochtend van het noordwesten uit opklarend. Morgen onstuimig met enkele buien. Uitgifte: 19/12/2014 06.58 uur LT

  • vrijdag 26 december tot en met vrijdag 02 januariAanhoudend wisselvallig, maar geleidelijk afnemende neerslagkansen. Vrij grote kans (60%) dat temperaturen dalen naar waardes onder het langjarig gemiddelde, met in de nachten lichte vorst.Uitgifte: 19/12/2014 04.40 uur LT

Internet2180.jpg