SeniorWeb Leek

Veel foto's tegelijk versturen per e-mail

Velen die aan fotografie doen zullen al wel ontdekt hebben dat het versturen van veel foto's per e-mail niet zo maar gaat. Moderne digitale fotocamera's maken foto's met veel pixels (4000x3000 pixels is al heel gewoon) en dat leidt tot grote bestanden. Als U die vervolgens per e-mail aan familie of kennissen verstuurt, krijgt u soms een foutmelding van het mailsysteem. De mail kon niet verzonden worden, maar waarom is onduidelijk. Is de postbus van de ontvanger misschien te vol?

De reden is echter meestal dat uw Internet provider een limiet heeft gesteld aan de grootte van uw e-mail. En dat doen ze omdat elke e-mail door uw provider wordt gescand op virussen, een veiligheidsmaatregel dus. Hoe groter de e-mails, hoe meer tijd dat vraagt. En met de enorme hoeveelheden e-mails die een provider moet verwerken moet er dus wel een limiet op de grootte worden gezet.

Uit nood gaat men dan maar de foto's verkleinen of meerdere e-mails versturen. Er is echter een veel gemakkelijker methode. Zet uw foto's op Internet! Veel mensen schrikken daarvoor terug en denken dat dit moeilijk is, of dat iedereen op Internet die foto's dan kan bekijken (privacy aspect). Integendeel, het is niet moeilijk en privacy kunt U regelen door de foto's af te schermen, zodat alleen de gebruikers, die u toegang heeft verleend, ze kunnen zien.

 

Microsoft levert de dienst Skydrive, waarbij U gratis 25 GB opslagruimte op Internet krijgt. Naast foto's kunt U er ook andere soorten bestanden neerzetten. U hebt er wel een Windows Live ID toegangscode voor nodig, die U op dezelfde site kunt aanvragen.

In plaats van e-mail met foto's rond te sturen, stuurt U nu in het vervolg alleen de link naar uw Skydrive rond! Een andere gratis dienst die alleen voor foto's is bedoeld is bijv. picasaweb.google.nl. Hiervoor is een Google toegangscode nodig.

Zoek binnen onze site

KNMI-weerbericht

KNMI
  • VooruitzichtenWoensdag koel, met buien en aanvankelijk veel wind, daarna rustiger en een oplopende temperatuur. In het weekend een grotere kans op neerslag. Uitgifte: 20/10/2014 13.31 uur LT

  • Enkele buien. Morgen zware windstoten en veel regen, later buien met kans op onweer. Uitgifte: 20/10/2014 13.31 uur LT

  • maandag 27 oktober tot en met maandag 03 novemberGrote kans (70%) op een vrij rustig weertype met maxima rond het langjarig gemiddelde. Aan het eind van de periode een kleine kans (30%) op een droog en kouder weertype.Uitgifte: 20/10/2014 02.06 uur LT

veiliginternetten_170.jpg